Aardbei-room gebak

Binnen 15 minuten op tafel: knapperig bladerdeeg met romige slagroomvulling, zoete aardbeienjam en verse aardbeien – een zomers gebakje dat er net zo goed uitziet als het smaakt!
Ik ga je laten zien hoe. 👇
Ingrediënten (voor c.a. 6 gebakjes)
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 ei (losgeklopt)
- Optioneel: bruine suiker
Vulling
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 2 theelepels vanillesiroop
- 3 eetlepels poedersuiker
- Biologische aardbeienjam
- Verse aardbeien
- Optioneel: geraspte kokos
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de plakjes roomboter bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er eventueel wat bruine suiker over.
- Bak de bladerdeegplakjes 15 minuten goudbruin in de oven en laat ze volledig afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met klopfix, vanillesiroop en poedersuiker.
- Snijd de afgekoelde bladerdeegplakjes doormidden. Bestrijk de onderste helft met een laagje biologische aardbeienjam.
- Spuit de slagroomvulling erop, leg er plakjes verse aardbei op en bestrooi eventueel met wat geraspte kokos.
- Leg de bovenste helft van het bladerdeeg erop en serveer direct.