Aardbei-room gebak

Binnen 15 minuten op tafel: knapperig bladerdeeg met romige slagroomvulling, zoete aardbeienjam en verse aardbeien – een zomers gebakje dat er net zo goed uitziet als het smaakt! 

Ik ga je laten zien hoe. 👇

Ingrediënten (voor c.a. 6 gebakjes)
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 ei (losgeklopt)
  • Optioneel: bruine suiker
Vulling
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 2 theelepels vanillesiroop
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • Biologische aardbeienjam
  • Verse aardbeien
  • Optioneel: geraspte kokos

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de plakjes roomboter bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er eventueel wat bruine suiker over.
  3. Bak de bladerdeegplakjes 15 minuten goudbruin in de oven en laat ze volledig afkoelen.
  4. Klop de slagroom stijf met klopfix, vanillesiroop en poedersuiker.
  5. Snijd de afgekoelde bladerdeegplakjes doormidden. Bestrijk de onderste helft met een laagje biologische aardbeienjam.
  6. Spuit de slagroomvulling erop, leg er plakjes verse aardbei op en bestrooi eventueel met wat geraspte kokos.
  7. Leg de bovenste helft van het bladerdeeg erop en serveer direct.






🎥 Zin om te zien hoe makkelijk het is? Bekijk hieronder de video waarin ik stap voor stap laat zien hoe je dit recept maakt.
@keukenprinses

🍓(15 mins) gebak met aardbei en roomvulling recept ⬇️: Roomboter bladerdeeg 1 ei + (optioneel: bruine suiker) 15 mins in de oven op 200 graden en laten afkoelen Vulling: 250 ml slagroom 1 zakje klopfix 2 theelepels vanillesiroop 3 eetlepels poedersuiker Biologische aardbeijam + verse aardbeien en optioneel nog wat geraspte kokos!

♬ DIANA – GIMS

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *