Corndogs

*AD In Samenwerking met Bandak
Crunchy aan de buitenkant, zacht en cheesy van binnen. Deze Bandak-corndogs zijn streetfood vibes in je eigen keuken!
Ik ga je laten zien hoe.
Voor het beslag:
160 g bloem
240 ml melk
1 ei
1 el suiker
½ el zout
1 el bakpoeder
Voor de vulling:
Bandak-worstjes
Mozzarella (optioneel, voor extra vulling)
Sateprikkers
Bloem om in te rollen
Voor de aardappelvariant:
Gesneden aardappel (gekookt 5 min in heet water)
Panko
Paneermeel
Voor het frituren:
Zonnebloemolie
Toppings:
Zelfgemaakte kaassaus
Flamin’ Hot Cheetos kruimels
Mosterd + ketchup + sriracha mayo
(Optioneel) een beetje kristalsuiker voor een zoet contrast
- Beslag maken.
Meng bloem, melk, ei, suiker, zout en bakpoeder. Mix tot het beslag een kauwgom-achtige structuur heeft. Het beslag moet dik zijn: voeg indien nodig extra bloem toe. Laat 15 minuten rusten. - Voorbereiding sateprikkers.
Laat de prikkers 30 minuten weken in warm water (tegen verbranden). - Worsten voorbereiden.
Rijg een Bandak-worstje op de prikker. Voor extra smaak kun je stukjes mozzarella toevoegen. - Rol de worst eerst in bloem, daarna in het beslag. Gebruik je handen om het beslag mooi rondom te vormen tot een dikke laag.
- Paneren (voor de aardappelversie).
Kook aardappelstukjes 5 minuten. Meng met panko en paneermeel. Kneed tot gewenste vorm (rondom worst of los als snack). - Frituren.
Verhit zonnebloemolie en frituur tot goudbruin en krokant. - Toppings toevoegen
Werk af met kaassaus, flamin’ hot Cheetos, of een saus van mosterd, ketchup en sriracha mayo. Eventueel een vleugje kristalsuiker voor balans.