Homemade pita met kofte

Een versgebakken pita met sappig gekruid gehakt. Het is makkelijk om te maken, maar smaakt alsof je er uren in de keuken voor hebt gestaan.
Ik ga je laten zien hoe.
Voor het deeg:
190 g bloem
1 tl zout
1 tl gist
80 ml warm water
80 ml warme melk
2 tl olijfolie
Voor de kruidenboter:
Ongezouten roomboter
Verse peterselie, fijngehakt
Klein beetje knoflook, fijngehakt
Voor het gehaktmengsel:
500 g gehakt
2 kleine uien
1 tl gehakte knoflook
Gehaktkruiden
Sumac
Zwarte peper
Paprikapoeder
Voor de toppings:
Ingelegde pepers
Rode ui met sumac
Tomaat en komkommer
Optioneel: yoghurt-dillesaus
- Meng bloem, zout, gist, warm water en warme melk tot een geheel. Voeg daarna de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 1 uur rijzen.
- Verdeel het gerezen deeg in 6 stukken, rol tot balletjes en druk plat tot een cirkel. Bak de broodjes aan beide kanten 1 minuut op middelhoog vuur in een pan met een scheut olijfolie.
- Smelt intussen roomboter en meng met de verse peterselie en een beetje knoflook om een simpele kruidenboter te maken.
- Hak 2 kleine uien en knoflook fijn (met hakmolen) en meng dit met het gehakt en alle kruiden. Kneed het gehakt in kleine vormen en bak gaar in olie op middelhoog vuur.|
- Serveer de broodjes gevuld met het gehakt, ingelegde peper en eventueel een yoghurt-dillesaus.