Kiptenders

Krokant van buiten en bomvol smaak: deze juicy crispy kip tenders met pittige saus zijn een echte gamechanger voor elke kiplover!
Ik ga je laten zien hoe.
Voor de kiptenders
500 g kipfilet
cayennepoeder
cajunkruiden
pittige knoflook/paprikakruiden
zwarte peper
snufje oregano
2 glazen karnemelk
Bloemmix
Bloem (voldoende om te coaten)
Zelfde kruiden als voor de kip
0,5 theelepel bakpoeder
Beslag
1 ei
0,5 glas bruisend water
Keukenprinses saus
1 klontje boter (iets meer dan 1 theelepel)
3 eetlepels zoete sojasaus
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel srirachasaus
1 theelepel cayennepoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
zwarte peper naar smaak
100 ml warm water
- Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met cayennepoeder, cajunkruiden, pittige knoflook/paprikakruiden, zwarte peper en oregano.
- Voeg de karnemelk toe, roer goed door en laat minimaal 30 minuten marineren (langer voor meer smaak).
- Meng bloem met dezelfde kruiden en bakpoeder.
- Klop het ei los en meng met bruisend water.
- Haal de kipreepjes eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en weer door de bloem voor een extra krokante laag.
- Frituur de kipreepjes in hete zonnebloemolie tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Voor de saus: smelt de boter in een pannetje, voeg alle ingrediënten toe en roer tot de saus indikt.
- Smeer de kiptenders in met de saus.