Mac & Cheese

Ultieme comfortfood: deze romige mac & cheese uit de oven is cheesy, smeuïg en heeft dat onweerstaanbare krokante laagje kaas on top. Perfect voor een cozy avond of als ultieme guilty pleasure!
Ik ga je laten zien hoe.
Voor de pasta:
Kook de pasta in ruim water en haal hem er 3 minuten vóór volledige garing al uit (dus nét niet gaar).
Voor de kaassaus:
30 g ongezouten roomboter
½ tl gehakte knoflook
240 ml kookroom
100 ml volle melk
90 g mozzarella
75 g cheddar
1 tl cajunkruiden
1 tl piri piri kruiden
1 el barbecuekruiden
1 tl hete knoflookkruiden (met zout)
Zwarte peper naar smaak
Een scheutje van het pastawater
Topping:
75 g extra cheddar
50 g extra mozzarella
- Kook de macaroni grande in ruim water en giet deze 3 minuten voor de volledige gaartijd af. Bewaar een scheutje van het kookwater.
- Smelt de roomboter in een pan en fruit de gehakte knoflook kort aan.
- Voeg kookroom en melk toe en roer goed door.
- Doe de mozzarella en cheddar in de pan en laat smelten op laag vuur.
- Breng de saus op smaak met cajun-, piri piri-, barbecue- en hete knoflookkruiden, plus zwarte peper. Voeg een scheutje pastawater toe voor extra smeuïgheid.
- Meng de macaroni door de kaassaus en schep in een ovenschaal.
- Bestrooi met de extra cheddar en mozzarella.
- Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, waarvan de laatste 5 minuten op grillstand voor een krokant kaaskorstje.
- Serveer direct, bijvoorbeeld met (lams)spareribs en bimi.