Sushi hotdog

Als je dacht dat sushi niet spannender kon worden, wacht maar tot je deze crispy sushi taco’s probeert! Een knapperige buitenkant, een zachte vulling van zalm en verse toppings… dit is comfort food met een Aziatische twist. Perfect om te delen. Of juist helemaal voor jezelf te houden!
Ik ga je laten zien hoe.
Voor de rijst:
500 g sushirijst
50 ml rijstazijn
2 eetlepels suiker
Nori-vellen
Voor de zalmvulling (sashimi):
Sashimi zalm
3 tl hete knoflookkruiden
2 el sojasaus
3 el sesamolie
Voor het beslag (paneer):
250 g bloem
2 el bakpoeder
200 ml bruisend water
2 eieren
Panko + gekruide paneermeel
Voor de vulling:
Avocado
Komkommer
Zalm-marinade
Zeewiersalade
Voor de saus:
Sriracha-mayo
Zoete sojasaus
Toppings:
Lente-ui
Sesamzaadjes
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vervolgens de warme rijst met rijstazijn en suiker, laat dit goed afkoelen.
- Marineer de zalm met hete knoflookkruiden, sojasaus en sesamolie. Zet even apart.
- Maak het paneerbeslag door meel, bakpoeder, bruisend water en eieren te mengen.
- Beleg een nori-vel met sushirijst, vouw in gewenste vorm, paneer het met het beslag en panko/gekruide paneermeel.
- Frituur de gepaneerde nori-‘taco’ in olie tot goudbruin.
- Snijd open en vul met avocado, komkommer, zalmmix en zeewiersalade.
- Top af met sriracha-mayo, zoete sojasaus, lente-ui en sesamzaadjes.