Wafels

Deze wafels zijn hét perfecte ontbijt. Met een paar simpele stappen maak je ze helemaal zelf, en het mooiste is dat je ze eindeloos kunt afmaken met jouw favoriete toppings.
Ik ga je laten zien hoe.
Droge ingrediënten:
270 g bloem
4 tl bakpoeder
½ tot ¾ tl zout (afhankelijk van het soort zout)
70 g kristalsuiker
Nat mengsel:
2 grote eieren (eiwitten en eigelen gescheiden)
480 ml melk
120 ml zonnebloemolie
4 tl vanillesiroop (of 2 tl vanille-extract als je dat gebruikt)
Voor het wafelijzer:
Ongezouten roomboter (voor het invetten)
Toppingsuggesties:
Vers fruit
Maple syrup
Slagroom (optioneel)
- Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en kristalsuiker.
- Splits de eieren. Doe het eigeel in een aparte kom en voeg de melk, zonnebloemolie en vanillesiroop (of vanille-extract) toe. Roer met een garde tot alles goed gemengd is.
- Klop het eiwit in een schone kom met een handmixer tot het zachte pieken vormt.
- Voeg het eigeelmengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
- Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag zodat het luchtig blijft.
- Verwarm het wafelijzer en vet licht in met een beetje ongezouten roomboter.
- Schep het beslag in het hete wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin en krokant zijn.
- Serveer meteen met je favoriete toppings zoals vers fruit, maple syrup en eventueel slagroom.