Caeser salade

Een klassieke caesarsalade, maar dan met een frisse homemade dressing, knapperige croutons en sappige gegrilde kip. Simpel, voedzaam en super lekker. Perfect als lichte lunch of snelle avondmaaltijd!
Ik ga je laten zien hoe.
Voor de salade:
Romaine sla
Gegrilde kipfilet
Parmezaanse kaas (geraspt of geschaafd)
Voor de dressing:
3 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl anchovispasta
½ tl gehakte knoflook
Sap van ½ citroen
1 tl Worcestershiresaus
Zwarte peper naar smaak
Scheutje olijfolie
Scheutje koud water (voor de juiste textuur)
Voor de croutons:
1 ciabatta brood
Scheut olijfolie
Zwarte peper
Gedroogde kruiden naar smaak (bijv. oregano, tijm)
- Dressing maken
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Proef en breng op smaak met peper en eventueel extra citroensap of water voor de juiste dikte.
- Croutons maken
- Snijd de ciabatta in blokjes, meng met olijfolie, zwarte peper en kruiden. Bak 7 minuten in de airfryer op 200°C tot ze knapperig zijn (of in de oven).
- Opbouw salade
- Snijd en was de romaine sla. Meng met de dressing. Voeg de gegrilde kip toe (in plakjes gesneden), samen met de croutons en Parmezaanse kaas.