Gojuchang kip

Zin in een snelle, smaakvolle maaltijd met een Koreaanse twist? Deze sticky kip is heerlijk kruidig, zoet-pittig en perfect voor doordeweeks. Binnen no time staat dit comfortfood op tafel en geloof me: iedereen wil hiervan nog een tweede portie.
Ik ga je laten zien hoe.
Al mijn sausjes heb ik bij Ochama gehaald. Gebruik mijn code hieronder!
Voor de kip:
400 g kippendijfilet
2 tl paprikapoeder
Zwarte peper naar smaak
1 el sesamolie
1 tl oestersaus
1 tl zoete sojasaus
3 tl dumpling saus
Voor de saus:
Scheutje zonnebloemolie
½ tl gehakte knoflook
Wat lente-ui (fijngehakt)
1–2 el gochujang pasta (naar gewenste pittigheid)
Scheutje water
½ tl suiker
1 tl sweet chilisaus
1 tl hoisinsaus (toevoegen zodra de saus wat dikker is)
Topping:
Sesamzaadjes
- Marineer de kip met paprikapoeder, zwarte peper, sesamolie, oestersaus, zoete sojasaus en dumpling saus.
- Bak de kip in een pan tot gaar en haal vervolgens uit de pan.
- Voeg in dezelfde pan een scheutje zonnebloemolie toe samen met knoflook en lente-ui. Fruit kort aan.
- Roer de gochujang pasta erdoor, samen met een scheutje water, suiker en sweet chilisaus. Laat iets inkoken.
- Voeg hoisinsaus toe als de saus wat dikker begint te worden.
- Doe de kip terug in de pan en meng goed door de saus.
- Bestrooi met sesamzaadjes en serveer!