Sticky lamsspareibs

Zin in ultiem comfortfood? Deze lamsspareribs worden eerst langzaam gegaard tot ze botermals zijn en daarna afgewerkt met een sticky, gekarameliseerde saus die smelt op je tong. Perfect voor een cozy avondmaaltijd met een flinke dosis smaak!
Ik ga je laten zien hoe.
Voor de marinade:
2 tl Jamaican Jerk seasoning
1 el piri piri kruiden
3 tl BBQ-kruiden
Zwarte peper (naar smaak)
Cajunkruiden (naar smaak)
Scheutje zonnebloemolie
Voor de bouillonmix:
200 ml heet water
1 bouillonblokje
Voor de sticky saus:
3 el pikante marinade
2 tl BBQ-kruiden
1 tl honing
(Optioneel) beetje ketchup – als je van iets zoeter houdt
- Marineer de lamsspareribs met alle kruiden en een scheutje zonnebloemolie. Meng goed. Laat eventueel een tijdje intrekken.
- In de ovenschaal
- Meng heet water met het bouillonblokje. Leg de spareribs in een ovenschaal met de botkant omhoog. Giet de bouillonmix eroverheen.
- Ovenfase 1 – stomen
- Dek af met aluminiumfolie. Bak 2 uur in een voorverwarmde oven op 160°C (boven- en onderwarmte).
- Omdraaien & sticky saus maken
- Haal de spareribs uit de oven, giet het vocht weg en draai ze om (vlees naar boven). Meng intussen de ingrediënten voor de sticky saus.
- Ovenfase 2 – karamelliseren
- Bestrijk de spareribs met de sticky saus. Zet ze terug in de oven, zonder folie, op 200°C met grillstand voor ca. 5 minuten. Let goed op: dit gaat snel!
- Serveren
- Serveer met bijvoorbeeld mac & cheese en gestoomde bimi. Bekijk mijn Mac & Cheese recept hier.