Mac & Cheese

Ultieme comfortfood: deze romige mac & cheese uit de oven is cheesy, smeuïg en heeft dat onweerstaanbare krokante laagje kaas on top. Perfect voor een cozy avond of als ultieme guilty pleasure!
Ik ga je laten zien hoe.
Voor de pasta:
Kook de pasta in ruim water en haal hem er 3 minuten vóór volledige garing al uit (dus nét niet gaar).
Voor de kaassaus:
30 g ongezouten roomboter
½ tl gehakte knoflook
240 ml kookroom
100 ml volle melk
90 g mozzarella
75 g cheddar
1 tl cajunkruiden
1 tl piri piri kruiden
1 el barbecuekruiden
1 tl hete knoflookkruiden (met zout)
Zwarte peper naar smaak
Een scheutje van het pastawater
Topping:
75 g extra cheddar
50 g extra mozzarella
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vervolgens de warme rijst met rijstazijn en suiker, laat dit goed afkoelen.
- Marineer de zalm met hete knoflookkruiden, sojasaus en sesamolie. Zet even apart.
- Maak het paneerbeslag door meel, bakpoeder, bruisend water en eieren te mengen.
- Beleg een nori-vel met sushirijst, vouw in gewenste vorm, paneer het met het beslag en panko/gekruide paneermeel.
- Frituur de gepaneerde nori-‘taco’ in olie tot goudbruin.
- Snijd open en vul met avocado, komkommer, zalmmix en zeewiersalade.
- Top af met sriracha-mayo, zoete sojasaus, lente-ui en sesamzaadjes.