Wafels

Deze wafels zijn hét perfecte ontbijt (of dessert). Met een paar simpele stappen maak je ze helemaal zelf, en het mooiste is dat je ze eindeloos kunt afmaken met jouw favoriete toppings.
Ik ga je laten zien hoe.
Droge ingrediënten:
270 g bloem
4 tl bakpoeder
½ tot ¾ tl zout (afhankelijk van het soort zout)
70 g kristalsuiker
Nat mengsel:
2 grote eieren (eiwitten en eigelen gescheiden)
480 ml melk
120 ml zonnebloemolie
4 tl vanillesiroop (of 2 tl vanille-extract als je dat gebruikt)
Voor het wafelijzer:
Ongezouten roomboter (voor het invetten)
Toppingsuggesties:
Vers fruit
Maple syrup
Slagroom (optioneel)
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vervolgens de warme rijst met rijstazijn en suiker, laat dit goed afkoelen.
- Marineer de zalm met hete knoflookkruiden, sojasaus en sesamolie. Zet even apart.
- Maak het paneerbeslag door meel, bakpoeder, bruisend water en eieren te mengen.
- Beleg een nori-vel met sushirijst, vouw in gewenste vorm, paneer het met het beslag en panko/gekruide paneermeel.
- Frituur de gepaneerde nori-‘taco’ in olie tot goudbruin.
- Snijd open en vul met avocado, komkommer, zalmmix en zeewiersalade.
- Top af met sriracha-mayo, zoete sojasaus, lente-ui en sesamzaadjes.