Bueno ijskoffie

Deze iced hazelnoot latte is pure verwennerij in een glas! Romige koffie met hazelnootpasta, een swirl van chocolade en een topping van slagroom én Kinder Bueno – dit is niet zomaar een drankje, dit is een traktatie.
Ik ga je laten zien hoe.
2 el oploskoffie (bijv. Nescafé Gold)
120 ml heet water (niet kokend)
3 el praline hazelnootpasta (kort verwarmen in magnetron)
3 tl hazelnootsiroop
1 tl vanillesiroop (meer als je het zoeter wilt)
IJsblokjes
Melkschuim
Chocoladesaus
Slagroom (optioneel)
Kinder Bueno (voor garnering)
- Los de oploskoffie op in het hete water.
- Verwarm de hazelnootpasta een paar seconden in de magnetron zodat het makkelijker mengt, en roer dit samen met de koffie, hazelnootsiroop en vanillesiroop goed door.
- Klop dit op met een melkschuimer.
- Giet chocoladesaus langs de binnenkant van het glas om mooie strepen te maken.
- Voeg ijsblokjes toe en giet daar de afgekoelde koffie overheen.
- Maak af met slagroom, nog wat chocoladeswirl en een stuk Kinder Bueno on top.