Corndogs

Gefrituurde Bandak corndogs met krokante korst, geserveerd met saus en toppings

Crunchy aan de buitenkant, zacht en cheesy van binnen. Deze Bandak-worstjes zijn streetfood vibes in je eigen keuken! Met het dikke beslag, de krokante aardappellaag en de creatieve toppings maak je van elke hap een feestje.

Ik ga je laten zien hoe.

Voor het beslag:

160 g bloem
240 ml melk
1 ei
1 el suiker
½ el zout
1 el bakpoeder

Voor de vulling:

Bandak-worstjes
Mozzarella (optioneel, voor extra vulling)
Sateprikkers
Bloem om in te rollen

Voor de aardappelvariant:

Gesneden aardappel (gekookt 5 min in heet water)
Panko
Paneermeel

Voor het frituren:

Zonnebloemolie

Toppings:

Zelfgemaakte kaassaus
Flamin’ Hot Cheetos kruimels
Mosterd + ketchup + sriracha mayo
(Optioneel) een beetje kristalsuiker voor een zoet contrast

  1. Beslag maken.
    Meng bloem, melk, ei, suiker, zout en bakpoeder. Mix tot het beslag een kauwgom-achtige structuur heeft. Het moet dik zijn – voeg indien nodig extra bloem toe. Laat 15 minuten rusten.
  2. Voorbereiding sateprikkers.
    Laat de prikkers 30 minuten weken in warm water (tegen verbranden).
  3. Worsten voorbereiden.
    Rijg een Bandak-worstje op de prikker. Voor extra smaak kun je stukjes mozzarella toevoegen.
  4. Rol de worst eerst in bloem, daarna in het beslag. Gebruik je handen om het beslag mooi rondom te vormen tot een dikke laag.
  5. Paneren (voor de aardappelversie).
    Kook aardappelstukjes 5 minuten. Meng met panko en paneermeel. Kneed tot gewenste vorm (rondom worst of los als snack).
  6. Frituren.
    Verhit zonnebloemolie en frituur tot goudbruin en krokant.
  7. Toppings toevoegen
    Werk af met kaassaus, flamin’ hot Cheetos, of een saus van mosterd, ketchup en sriracha mayo. Eventueel een vleugje kristalsuiker voor balans.
Bekijk de video en leer hoe je deze crispy Bandak-worstjes zelf maakt!
@keukenprinses

😍 Crunchy corndog met de halal cheesy sausage van @bandaknl Recept⬇️: Beslag: Ongeveer 160 gram bloem 240 ml melk 1 ei 1 eetlepel suiker Halve eetlepel zout 1 eetlepel bakpoeder Mixen tot het een kauwgom achtige structuur heeft – het beslag moet echt dik zijn – niet dik genoeg? Extra bloem toevoegen & dan 15 min laten staan Sateprikkers half uur laten weken in warm water anders verbranden ze Bandak worst op een sateprikker doen en bij 2 gebruik ik ook nog mozerella kaas. Rollen in bloem Dan rollen in het beslag, gebruik je handen om het beslag eromheen te wikkelen. Doe dit tot je een mooie dikke laag hebt. Paneren: Voor de versie met aardappel eerst de in gesneden aardappel koken in heet water voor 5 minuten Met panko & paneermeel en kneden tot de gewenste vorm Frituren in zonnebloem olie tot goudbruin Toppings Zelfgemaakte kaassaus (recept in mijn biefstuk broodjes video & hierop flamin hot cheetos kruimels Saus: mosterd met ketchup & siracha mayo – of een beetje kristalsuiker. Je proeft de kwaliteit echt terug – dankjewel Bandak voor deze leuke smenwerking! #corndogs #sosit #cheesesausage

♬ son original – thsouthvibes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *