|

Homemade bagels

Zelf bagels maken is veel makkelijker dan je denkt! Met een luchtig deeg, een korte kooktijd en een knapperige ovenafwerking krijg je de perfecte New York-style bagels. Klaar om te beleggen zoals jij wilt.

Ik ga je laten zien hoe.

Voor het deeg:

500 g patentbloem
360 ml warm water
3 tl droge gist
2 tl zout
1 el suiker

Voor het kookwater:

2 el suiker
2 el baking soda

Voor de afwerking:

1 ei (om te bestrijken)
Bagelkruiden of sesamzaadjes

Belegtips (optioneel):

Roomkaas, zalm, peper, zout, komkommer, dille
Avocado, tomaat, ei, kalkoenham, spicy mayo

  1. Meng de bloem, gist, zout en suiker in een keukenmachine.
  2. Voeg het warme water toe en kneed 2 minuten op lage stand, daarna 5 minuten op middelhoog tempo tot een soepel deeg.
  3. Vet een kom lichtjes in met olijfolie en leg het deeg erin. Dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  4. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken van ongeveer 130 g, vorm tot balletjes en duw er een gat in om bagels te vormen.
  5. Breng water aan de kook en voeg de suiker en baking soda toe.
  6. Kook de bagels per kant 30 seconden.
  7. Haal ze uit het water, bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met bagelkruiden of sesam.
  8. Bak in een voorverwarmde oven op 220°C (boven- en onderwarmte) voor 20–25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  9. Laat afkoelen en beleg naar keuze.
Zin gekregen in versgebakken bagels met die echte bakery vibe?
Bekijk de video en maak ze stap voor stap zelf!
@keukenprinses

Zelfgemaakte bagels 🤤😍 Recept ⬇️: 500 gr patentbloem 360 ml warm water 3 theelepels gist 2 theelepels zout 1 eetlepel suiker Alles in het keukenapparaat, 2 minuten op lage stand en 5 op middelhoge stand Een aparte kom even invetten met olijfolie en het deeg hierin afgedekt met een schone theedoek – een uur laten rijzen op een warme plek. Na een uur deeg verdelen in 6 stukken, ongeveer 130 gr per bolletje. Dan rollen in balletjes en gat erin duwen Water aan de kook brengen 2 eetlepels suiker 2 eetlepels baking soda 30 seconde per kant koken Bestrijken met ei en bagel kruiden ( sesam kan ook) Dan in een voorverwarme oven op 220 graden boven en onderwarmte voor 20-25 minuten tot goudbruin Afkoelen en vullen met beleg naar keuze, ik doe Roomkaas, zalm, peper en zout en mini komkommer en dille Avocado, tomaat, ei, kalkoenham spicy mayo Teee lekker!! Homemade bagels voor m’n lieve mooie zus- te lekker #bagels #bagelsrecept #ontbijt

♬ Passion fruit drake full song – harmoniamusiq

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *