Homemade pita met kofte

Versgebakken broodjes gevuld met gekruid gehakt, ingemaakte groenten en kruidenboter

Versgebakken broodjes, sappig gekruid gehakt en frisse toppings. Dit recept is puur comfort food! Het is makkelijk om te maken, maar smaakt alsof je er uren in de keuken voor hebt gestaan. Perfect voor een gezellige avond of om je familie mee te verrassen.

Ik ga je laten zien hoe.

Voor het deeg:

190 g bloem
1 tl zout
1 tl gist
80 ml warm water
80 ml warme melk
2 tl olijfolie

Voor de kruidenboter:

Ongezouten roomboter
Verse peterselie, fijngehakt
Klein beetje knoflook, fijngehakt

Voor het gehaktmengsel:

500 g runder- of half-om-half gehakt
2 kleine uien
1 tl verse, gehakte knoflook
Gehaktkruiden
Sumac
Zwarte peper
Paprikapoeder

Voor de toppings:

Ingelegde pepers
Rode ui met sumac
Tomaat en komkommer
Optioneel: yoghurt-dillesaus

  1. Meng bloem, zout, gist, warm water en warme melk tot een geheel. Voeg daarna de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 1 uur rijzen.
  2. Verdeel het gerezen deeg in 6 stukken, rol tot balletjes en druk plat tot een cirkel. Bak de broodjes aan beide kanten 1 minuut op middelhoog vuur.
  3. Smelt intussen roomboter en meng met de verse peterselie en een beetje knoflook om een simpele kruidenboter te maken.
  4. Hak 2 kleine uien en knoflook fijn (bijv. met hakmolen) en meng dit met het gehakt en alle kruiden. Kneed het gehakt in kleine vormen en bak gaar in olie op middelhoog vuur.|
  5. Serveer de broodjes gevuld met het gebakken gehakt, ingemaakte groenten en eventueel de yoghurt-dillesaus.
Zin in warme, luchtige broodjes gevuld met smaakvol gehakt? Bekijk de video en ontdek hoe je ze zelf maakt!
@keukenprinses

Homemade pita met kofte 🤤😍 Recept⬇️: Deeg: Meng 190 gram bloem met 1 theelepel zout, 1 theelepel gist, 80 ml warm water en 80 ml warme melk. Voeg 2 theelepels olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 1 uur rijzen, rol het uit tot een cirkel en snijd in 6 stukken en rol in balletjes Plat rollen en 1 minuut bakken op middelhoog vuur Kruidenboter: Roomboter smelten en hierbij verse gesneden peterselie en klein beetje knoflook Gehakt: In de hakmolen 2 kleine uien + 1 theelepel verse gehakte knoflook Toevoegen aan ongeveer 500 gr gehakt met kruiden Kruiden: Gehaktkruiden Sumac Zwarte peper, paprika poeder In vormpjes kneden en gaar bakken in olie op middelhoog vuur Toppings: Ingelegde pepers, rode ui met sumac, en tomaat en komkommer en een optioneel: yoghurt dille saus Klaar! Enjoy🕺🏻🕺🏻🤍🤍 #kofte #gehaktrecept #pitabrood #gevuldepitas #makkelijkrecept #keukenprinses

♬ original sound – 🌊⭐️

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *