Pittige rigatoni pasta

Soms heb je gewoon zin in een romige pasta die snel, simpel én ontzettend smaakvol is. Met een paar basis ingrediënten tover je in no-time een gerecht op tafel dat iedereen lekker vindt. Of je ‘m nu eet met kip, garnalen of gewoon zo.
Ik ga je laten zien hoe!
- Pasta naar keuze (bijv. rigatoni), gekookt volgens instructie
- Olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel gehakte knoflook
- 1 blik tomatenpulp
- 1 pakje kookzuivel light
- 1 blokje ongezouten roomboter
- Piri piri kruiden
- Chilivlokken
- Cayennepoeder
- Cajunkruiden (met zout)
- Harissakruiden
- Zwarte peper
- Italiaanse kruiden
- Geraspte kaas (hoeveelheid naar smaak)
- Verse basilicum (optioneel)
- Kook de pasta volgens de verpakking, tot deze al dente is.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met de gehakte knoflook.
- Voeg de tomatenpulp toe en laat kort mee sudderen.
- Roer het pakje kookzuivel light erdoorheen.
- Breng de saus op smaak met alle genoemde kruiden.
- Voeg een blokje roomboter toe voor extra romigheid.
- Voeg de al dente gekookte pasta toe aan de saus en meng goed door.
- Bestrooi met geraspte kaas en eventueel wat verse basilicum.
- Serveer eventueel met gegrilde kip, garnalen of een frisse salade.