Pittige rigatoni pasta

Soms heb je gewoon zin in een romige pasta die snel, simpel én ontzettend smaakvol is. Met een paar basis ingrediënten tover je in no-time een gerecht op tafel dat iedereen lekker vindt. Of je ‘m nu eet met kip, garnalen of gewoon zo. Deze pasta is een echte comfort food topper.
Ik ga je laten zien hoe!
- Pasta naar keuze (bijv. rigatoni), gekookt volgens instructie Piri piri kruiden
- Chilivlokken
- Cayennepoeder
- Cajunkruiden (met zout)
- Harissakruiden
- Zwarte peper
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel gehakte knoflook
- 1 blik tomatenpulp
- 1 pakje kookzuivel light
- 1 blokje ongezouten roomboter
- Geraspte kaas (hoeveelheid naar smaak)
- Verse basilicum (optioneel)
- Kook de pasta volgens de verpakking, tot deze al dente is.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met de gehakte knoflook.
- Voeg de tomatenpulp toe en laat kort mee sudderen.
- Roer het pakje kookzuivel light erdoorheen.
- Breng de saus op smaak met alle genoemde kruiden.
- Voeg een blokje roomboter toe voor extra romigheid.
- Voeg de al dente gekookte pasta toe aan de saus en meng goed door.
- Bestrooi met geraspte kaas en eventueel wat verse basilicum.
- Serveer eventueel met gegrilde kip, garnalen of een frisse salade.