|

Baghrir

Deze zachte, luchtige pannenkoekjes vol gaatjes – ook wel bekend als baghrir – smelt je het liefst warm weg met een saus van gesmolten roomboter en honing. Het perfecte zoete ontbijtje of een heerlijke snack bij de thee.

Ik ga je laten zien hoe. 👇

Voor het deeg

3 theeglazen water
2 theeglazen fijne griesmeel
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 theeglas meel
0,5 theelepel zout

Voor de saus:

Gesmolten ongezouten roomboter
Honing (naar smaak)

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag.
  2. Laat het beslag vervolgens 5 minuten rusten.
  3. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak de baghrir aan één kant totdat er gaatjes ontstaan en de bovenkant droog is. Niet omdraaien!
  4. Maak een saus van gesmolten roomboter en honing.
  5. Serveer de warme baghrir met de boter-honing saus
🎥 Zin om te zien hoe makkelijk het is? Bekijk hieronder de video waarin ik stap voor stap laat zien hoe je dit recept maakt.
@keukenprinses

Fluffy baghrir (marokkaanse pannekoek) met slechts 5 ingrediënten 🇲🇦🤌😌👑 Recept⬇️ Ingredienten: 3 theeglazen water 2 theeglazen fijne griesmeel zakje bakpoeder zakje vanille suiker 1 theeglas meel 0,5 theelepel zout Samen in de blender en even 5 minuten laten rusten Dan in een droge pan op middelhoogvuur aan 1 kant bakken Saus maken van gesmolten ongezouten roomboter+honing Bismillah 🙂‍↔️🤍 #baghrir #hatitha #gringo

♬ Rahmatun Lil’Alameen – Maher Zain

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *