Baghrir

Deze zachte, luchtige pannenkoekjes vol gaatjes – ook wel bekend als baghrir – smelt je het liefst warm weg met een saus van gesmolten roomboter en honing. Het perfecte zoete ontbijtje of een heerlijke snack bij de thee.
Ik ga je laten zien hoe. 👇
Voor het deeg
3 theeglazen water
2 theeglazen fijne griesmeel
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 theeglas meel
0,5 theelepel zout
Voor de saus:
Gesmolten ongezouten roomboter
Honing (naar smaak)
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag.
- Laat het beslag vervolgens 5 minuten rusten.
- Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak de baghrir aan één kant totdat er gaatjes ontstaan en de bovenkant droog is. Niet omdraaien!
- Maak een saus van gesmolten roomboter en honing.
- Serveer de warme baghrir met de boter-honing saus