Kinder bueno koekjes

Deze zachte, chewy koekjes met een smeuïge Kinder chocoladekern én een knapperige bite? Te lekker!
Ik ga je laten zien hoe.
Ingrediënten
125 gr roomboter
100 g kristalsuiker
1 ei
1 theelepel vanille siroop
Droge mix:
300 gr bloem
1,5 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel baksoda
0,5 theelepel zeezout
Overig:
14 stuks kinder chocolade
stukjes Kinder bueno als topping
- Klop de roomboter en kristalsuiker romig. Voeg het ei en de vanillesiroop toe en mix tot een egaal mengsel.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zeezout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel en mix tot een stevig deeg.
- Kneed de stukjes Kinderchocolade door het deeg.
- Schep met een eetlepel porties en rol hier kleine balletjes van.
- Leg de balletjes een half uur in de vriezer of een uur in de koelkast.
- Bak de koekjes 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Leg, terwijl de koekjes nog warm zijn, een stukje Kinder Bueno bovenop. Laat ze een minuutje of 5 afkoelen voor een krokante bite. 😋