Kiptenders

Krokant van buiten en bomvol smaak: deze juicy crispy kip tenders met pittige saus zijn een echte gamechanger voor elke kiplover! 

Ik ga je laten zien hoe.

Voor de kiptenders

500 g kipfilet
cayennepoeder
cajunkruiden
pittige knoflook/paprikakruiden
zwarte peper
snufje oregano
2 glazen karnemelk

Bloemmix

Bloem (voldoende om te coaten)
Zelfde kruiden als voor de kip
0,5 theelepel bakpoeder

Beslag

1 ei
0,5 glas bruisend water

Keukenprinses saus

1 klontje boter (iets meer dan 1 theelepel)
3 eetlepels zoete sojasaus
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel srirachasaus
1 theelepel cayennepoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
zwarte peper naar smaak
100 ml warm water

  1. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met cayennepoeder, cajunkruiden, pittige knoflook/paprikakruiden, zwarte peper en oregano.
  2. Voeg de karnemelk toe, roer goed door en laat minimaal 30 minuten marineren (langer voor meer smaak).
  3. Meng bloem met dezelfde kruiden en bakpoeder.
  4. Klop het ei los en meng met bruisend water.
  5. Haal de kipreepjes eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en weer door de bloem voor een extra krokante laag.
  6. Frituur de kipreepjes in hete zonnebloemolie tot ze goudbruin en krokant zijn.
  7. Voor de saus: smelt de boter in een pannetje, voeg alle ingrediënten toe en roer tot de saus indikt.
  8. Smeer de kiptenders in met de saus.
Zie hieronder hoe jij het makkelijk zelf kunt maken!
@keukenprinses

Juicy crispy kip tenders🍗🕺🏻 Recept⬇️: 500 gr kipfilet snijden in reepjes Kruiden met: Cayennepoeder Cajun kruiden Pittige knoflook/paprika kruiden Zwarte peper Snufje oregano + 2 glazen karnemelk toevoegen en laten marineren Bloem mixen met dezelfde kruiden en een halve theelepel bakpoeder 1 ei + halve glas bruisend water toevoegen Fritureren in zonnebloem olie Eventueel coaten in een pittige saus. 🍗🕺🏻🙂‍↔️

♬ Tayc qui – 🤙🏽

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *