Cinnamon rolls

Zin in zachte, zoete rolls die je hele huis laten ruiken alsof er net een bakkerij is geopend? Met dit recept maak je cinnamon rolls waar je vingers bij aflikt. Fluffy deeg, een warme kaneelvulling en de topping die jij lekker vindt.
Ik ga je laten zien hoe. 🍥💫
Voor het deeg
240 ml lauwwarme melk
63 g kristalsuiker
2,5 tl droge gist
500 g bloem
73 g kristalsuiker
1,5 tl zout
0,5 tl kaneelpoeder
110 g gesmolten ongezouten roomboter
1 tl vanillesiroop
Voor de vulling:
110 g bruine suiker
1,5 el kaneelpoeder
70 g zeer zachte roomboter
Overig:
Extra roomboter om in te vetten
Toppings en icing naar keuze
- Meng de lauwwarme melk met 63 gram kristalsuiker en de gist. Roer goed en laat dit 5 minuten staan.
- Doe in een andere kom de bloem, 73 gram kristalsuiker, zout, kaneelpoeder, gesmolten boter en vanillesiroop. Voeg daarna het melk-gistmengsel toe.
- Mix alles 5 à 6 minuten met een keukenmachine op lage/medium stand tot een soepel deeg ontstaat.
- Laat het deeg 1,5 uur rijzen op een warme plek.
- Meng de bruine suiker met de kaneelpoeder voor de vulling. Bestrijk het gerezen deeg met de zachte boter en strooi daarover het kaneelmengsel.
- Rol het deeg op en snijd in gelijke stukken.
- Vet een ovenschaal in met roomboter en leg de stukken erin. Laat ze nog 45 minuten rijzen.
- Bak de cinnamon rolls op 180°C in 20–25 minuten gaar.
- Haal ze uit de oven en voeg de icing en toppings toe.