Corndogs

Crunchy aan de buitenkant, zacht en cheesy van binnen. Deze Bandak-worstjes zijn streetfood vibes in je eigen keuken! Met het dikke beslag, de krokante aardappellaag en de creatieve toppings maak je van elke hap een feestje.
Ik ga je laten zien hoe.
Voor het beslag:
160 g bloem
240 ml melk
1 ei
1 el suiker
½ el zout
1 el bakpoeder
Voor de vulling:
Bandak-worstjes
Mozzarella (optioneel, voor extra vulling)
Sateprikkers
Bloem om in te rollen
Voor de aardappelvariant:
Gesneden aardappel (gekookt 5 min in heet water)
Panko
Paneermeel
Voor het frituren:
Zonnebloemolie
Toppings:
Zelfgemaakte kaassaus
Flamin’ Hot Cheetos kruimels
Mosterd + ketchup + sriracha mayo
(Optioneel) een beetje kristalsuiker voor een zoet contrast
- Beslag maken.
Meng bloem, melk, ei, suiker, zout en bakpoeder. Mix tot het beslag een kauwgom-achtige structuur heeft. Het moet dik zijn – voeg indien nodig extra bloem toe. Laat 15 minuten rusten. - Voorbereiding sateprikkers.
Laat de prikkers 30 minuten weken in warm water (tegen verbranden). - Worsten voorbereiden.
Rijg een Bandak-worstje op de prikker. Voor extra smaak kun je stukjes mozzarella toevoegen. - Rol de worst eerst in bloem, daarna in het beslag. Gebruik je handen om het beslag mooi rondom te vormen tot een dikke laag.
- Paneren (voor de aardappelversie).
Kook aardappelstukjes 5 minuten. Meng met panko en paneermeel. Kneed tot gewenste vorm (rondom worst of los als snack). - Frituren.
Verhit zonnebloemolie en frituur tot goudbruin en krokant. - Toppings toevoegen
Werk af met kaassaus, flamin’ hot Cheetos, of een saus van mosterd, ketchup en sriracha mayo. Eventueel een vleugje kristalsuiker voor balans.