|

Mac & Cheese

Ovenschaal met romige mac & cheese met een krokant kaaskorstje

Ultieme comfortfood: deze romige mac & cheese uit de oven is cheesy, smeuïg en heeft dat onweerstaanbare krokante laagje kaas on top. Perfect voor een cozy avond of als ultieme guilty pleasure!

Ik ga je laten zien hoe.

Voor de pasta:

Kook de pasta in ruim water en haal hem er 3 minuten vóór volledige garing al uit (dus nét niet gaar).

Voor de kaassaus:

30 g ongezouten roomboter
½ tl gehakte knoflook
240 ml kookroom
100 ml volle melk
90 g mozzarella
75 g cheddar
1 tl cajunkruiden
1 tl piri piri kruiden
1 el barbecuekruiden
1 tl hete knoflookkruiden (met zout)
Zwarte peper naar smaak
Een scheutje van het pastawater

Topping:

75 g extra cheddar
50 g extra mozzarella

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vervolgens de warme rijst met rijstazijn en suiker, laat dit goed afkoelen.
  2. Marineer de zalm met hete knoflookkruiden, sojasaus en sesamolie. Zet even apart.
  3. Maak het paneerbeslag door meel, bakpoeder, bruisend water en eieren te mengen.
  4. Beleg een nori-vel met sushirijst, vouw in gewenste vorm, paneer het met het beslag en panko/gekruide paneermeel.
  5. Frituur de gepaneerde nori-‘taco’ in olie tot goudbruin.
  6. Snijd open en vul met avocado, komkommer, zalmmix en zeewiersalade.
  7. Top af met sriracha-mayo, zoete sojasaus, lente-ui en sesamzaadjes.
Zin gekregen in de ultieme cheesy goodness? Bekijk de video en maak zelf deze romige mac & cheese met knapperig kaaskorstje!
@keukenprinses

Mac & cheese 😍🤤 Recept ⬇️: 250 gr macaroni grande Koken in water – 3 minuten voordat hij gaar is eruit halen Kaassaus: Ongeveer 30 gr ongezouten roomboter Halve theelepel gehakte knoflook Ongeveer 240 ml kookroom 100 ml volle melk 90 gr mozerella ongeveer 75 gr cheddar Theelepel cajun kruiden Theelepel piri piri kruiden Eetlepel barbeque kruiden Theelepel hete knoflookkruiden (met zout) Zwarte peper naar smaak Scheutje pasta water Samen mixen en in ovenschaal doen 75 gram cheddar en 50 gr mozerella erover heen 15 min in de oven op 200 graden waarvan de laatste 5 minuten op grill stand- voor een mooi krokant laagje Serveren met (lams)spareribs en bimi Enjoyy🙂‍↔️🕺🏻🤍 #macandcheese #receptnederlands #kaas #macandcheeserecept

♬ son original – Afro_luricsfr®

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *