Sticky lamsspareibs

Sticky lamsspareribs met glanzende saus, geserveerd met bijgerechten

Zin in ultiem comfortfood? Deze lamsspareribs worden eerst langzaam gegaard tot ze botermals zijn en daarna afgewerkt met een sticky, gekarameliseerde saus die smelt op je tong. Perfect voor een cozy avondmaaltijd met een flinke dosis smaak!

Ik ga je laten zien hoe.

Voor de marinade:

2 tl Jamaican Jerk seasoning
1 el piri piri kruiden
3 tl BBQ-kruiden
Zwarte peper (naar smaak)
Cajunkruiden (naar smaak)
Scheutje zonnebloemolie

Voor de bouillonmix:

200 ml heet water
1 bouillonblokje

Voor de sticky saus:

3 el pikante marinade
2 tl BBQ-kruiden
1 tl honing
(Optioneel) beetje ketchup – als je van iets zoeter houdt

  • Marineer de lamsspareribs met alle kruiden en een scheutje zonnebloemolie. Meng goed. Laat eventueel een tijdje intrekken.
  • In de ovenschaal
  • Meng heet water met het bouillonblokje. Leg de spareribs in een ovenschaal met de botkant omhoog. Giet de bouillonmix eroverheen.
  • Ovenfase 1 – stomen
  • Dek af met aluminiumfolie. Bak 2 uur in een voorverwarmde oven op 160°C (boven- en onderwarmte).
  • Omdraaien & sticky saus maken
  • Haal de spareribs uit de oven, giet het vocht weg en draai ze om (vlees naar boven). Meng intussen de ingrediënten voor de sticky saus.
  • Ovenfase 2 – karamelliseren
  • Bestrijk de spareribs met de sticky saus. Zet ze terug in de oven, zonder folie, op 200°C met grillstand voor ca. 5 minuten. Let goed op: dit gaat snel!
  • Serveren
  • Serveer met bijvoorbeeld mac & cheese en gestoomde bimi. Bekijk mijn Mac & Cheese recept hier.
Botermalse lamsspareribs met een sticky glaze.
Langzaam gegaard, snel gegrild en onweerstaanbaar lekker!
@keukenprinses

Sticky lamsspareribs 😍🤤 Recept⬇️: Kruiden van lamsspareibs (550gr) met 2 theelepelsJamaican Jerk seasoning 1 eetlepel Piri piri kruiden 3 theelepels Bbq kruiden Zwarte peper en Cajun kruiden naar smaak Scheutje zonnebloem olie erbij goed mixen evt laten marineren Ik mix 200ml heet water met een buillonblokje Spareibs in een ovenschaal (vlees kant naar beneden bot kant omhoog) Hier giet ik de buillonwater mix overheen Aluminiumfolie erover heen en 2 uur in de oven op boven – onderwarmte op 160 graden in de oven Na 2 uur haal ik ze uit de oven giet ik het vocht weg en draai ik ze om (dus vleeskant nu omhoog en botkant naar beneden) Sticky saus: Drie eetlepels pikante marinade Twee theelepels bbq kruiden Theelepel honing Eventueel een beetje ketchup (als je ze niet te zoet wilt) Dan besmeer ik de spareribs met de saus Dan terug in de oven zonder aluminiumfolie op 200 graden op de grill stand voor 5 minuten: let wel goed op want kan snel verbranden Evt serveren met mac & cheese – recept staat op mn profiel En klaar! Enjoyyy 🕺🏻🕺🏻🫶🤍 #spareribsrecept #halalspareribs #vleesrecept #keukenprinses

♬ RS6 (feat. Morad) – DYSTINCT

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *